Blogin osoitteenmuutos

Päivitys Blogin uusi osoite on nyt https://blogit.askeskus.fi/hoodedshadow/. Muutos johtuu Freenom (OpenTLD B.V.) yrityksen tavasta tarjota ilmaisia verkkotunnuksia jotka he kuitenkin jossain vaiheessa vievät pois ilman mitään varoitusta, viestiä tai ilmoitusta, ja...

Aspalsta.net sivustoa ei ehkä enää tulla päivittämään

Olen ollut jäsen aspalsta.net sivustolla Huhtikuusta 2011 ja tarvitsen aspalstaa vertaistukena ja kanavana keskustelemiseen ihmisten kanssa. En käytä sosiaalista mediaa enkä halua käyttää sitä. Vaikka käytänkin englannin kieltä päivittäin nettikeskusteluissa en silti...

askeskus.fi + PHP päivitys

Sain sähköpostin palvelimen ylläpitäjältä 02.05.14, että he päivittävät PHP:n versioon 5.4 08.05.14. 11.05.14 kirjauduin cPanel:iin tarkistamaan PHP version ja huomasin, että se oli jostain syystä vieläkin 5.2 joten vaihdoin sen versioon 5.4 + auto-update joka vaihtaa...

Blogin osoitteenmuutos

Päivitys
Blogin uusi osoite on nyt https://blogit.askeskus.fi/hoodedshadow/.

Muutos johtuu Freenom (OpenTLD B.V.) yrityksen tavasta tarjota ilmaisia verkkotunnuksia jotka he kuitenkin jossain vaiheessa vievät pois ilman mitään varoitusta, viestiä tai ilmoitusta, ja tarjoavat takaisin maksua vastaan.

Koska Freenom yrityksen toiminta vastaa kiristystä tai huijausta en halua maksaa, että saan verkkotunnuksen hoodedshadow.tk takaisin käyttööni vaan käytän jo omistamaani verkkotunnusta, askeskus.fi, blogia varten.

Tämä ei myöskään ole ensimmäinen kerta kun Freenom on poistanut ilmaisen verkkotunnuksen ja vaatinut maksua uudelleen käytöstä minulta.
Joten en voi suositella ilmaisia .tk, .mg, .ml, .ga verkkotunnuksia kenellekkään joka ei halua, että tunnus viedään pois myöhemmin jos sivulla on liikaa kävijöitä, tai liian vähän. Tai hyvä sijoitus hakukoneissa.

Aspalsta.net sivustoa ei ehkä enää tulla päivittämään

Olen ollut jäsen aspalsta.net sivustolla Huhtikuusta 2011 ja tarvitsen aspalstaa vertaistukena ja kanavana keskustelemiseen ihmisten kanssa. En käytä sosiaalista mediaa enkä halua käyttää sitä. Vaikka käytänkin englannin kieltä päivittäin nettikeskusteluissa en silti tiedä kaikkia mahdollisia sanoja joten en voi keskustella jostain mistä haluaisin englannin kielisillä asperger aiheisilla foorumeilla ja aspalsta oli ainoa iso ja tunnettu suomenkielinen asperger aiheinen foorumi.

Minulla on ikävä aspalstaa..

Foorumin ohjelmiston päivitys ei ole mahdottomuus joten aspalstan voi teoriassa päivittää uusimpaan versioon jolloin se toimisi vielä palvelimella jossa se sijaitsee ja muillakin palvelimilla jos sen haluaisi siirtää syystä tai toisesta. Esimerkki onnistuneesta päivityksestä on wrongplanet.net sivusto joka lähiaikoina päivitettiin vanhasta phpnuke ja phpbb2 versiosta käyttämään WordPress 3.9.1 ja phpBB 3.0.12 ohjelmistoja, jotka tosin ovat jo vanhoja versiota ja jopa sisältävät tietoturva reikiä, uusimmat versiot olisivat olleet kirjoitus hetkellä WordPress 4.0.1 ja phpBB 3.1.2. Wrongplanet.net foorumilla on kirjoitus hetkellä noin 6,366,139 viestiä (mukaan lukien jo poistetut viestit, nouseva numero laskin) ja monta monta monta viestiketjua, mutta wrongplanet.net sivusto ei julkisesti ilmoita kuinka monta viestiketjua, viestiä tai käyttäjää sivustolla on joten sitä voi vain arvailla.
Olen tarjoutunut päivittämään aspalstan, olen tarjonnut ilmaista kotisivutilaa ja olen valmis tekemään mitä vain saadakseni aspalstan taas toimimaan.

.. mutta se ei varmaan koskaan tule toteutumaan, hyvästi aspalsta.
aspalsta.net verkkotunnus on voimassa 12.08.2015 asti jonka jälkeen se todennäköisesti häviää internetistä.

askeskus.fi + PHP päivitys

Sain sähköpostin palvelimen ylläpitäjältä 02.05.14, että he päivittävät PHP:n versioon 5.4 08.05.14.
11.05.14 kirjauduin cPanel:iin tarkistamaan PHP version ja huomasin, että se oli jostain syystä vieläkin 5.2 joten vaihdoin sen versioon 5.4 + auto-update joka vaihtaa sen sitä mukaan kun palvelimen ylläpitäjä vaihtaa oletus PHP version ja seuraavana päivänä (12.05.14) huomasin, että askeskus.fi näyttää HTTP error 500 eli palvelimen asetuksissa on vikaa eikä sivu lataudu (PHP).

Googlasin ja löysin toisenkin henkilön jolla phpBB 3 ei toimi PHP versiossa 5.4 ja kokeilin vaihtaa PHP version 5.5 ja sitten sivu latautui normaalisti joten jätin version 5.5 päällä sivustolle askeskus.fi.

Muut nettisivustoni (Drupal 7, WordPress 3.9.1, jne..) toimivat normaalisti PHP versiossa 5.4 ja phpBB 3:n pitäisi sillä PHP versiolla toimia, mutta en tiedä miksi se ei suostunut toimimaan..
Jopa toinen phpBB 3 sivustoni toimii normaalisti PHP versiossa 5.4.

aspalsta.net + PHP päivitys

Eilen ja tänään olen yrittänyt kirjoittaa aspalstalle viestiä, mutta viestin lähetys epäonnistuu joka kerta.
Katsoin heidän palveluntarjoajan (webhost) nettisivuja ja huomasin, että he ovat päivittäneet monen eri palvelimen ohjelmistoja lähiaikoina.

Kokeilin itse käyttää samaa versiota PHP:stä kuin aspalsta.net mahdollisesti käyttää (5.4.4) ja kokeilin myös uudempaa versiota 5.4.7. Kumassakaan ei toiminut viestin esikatselu jos viesti sisälsi ääkkösiä, mutta viestin lähettäminen toimi vaikka siinä olikin ääkkösiä. Kokeilin phpBB2:hta englanninkielisenä joten en tiedä johtuuko ongelma siitä, että aspalsta.net käyttää suomenkielistä versiota vai miksi aspalstalla ei voi lähettää enää viestejä.

Video kokeilusta:

Aspalstaa päivitetään todella harvoin, viimeisin päivitys changelog tiedoston perusteella on tehty 09.6.2006 versioon joka on tehty samana päivänä (2006-06-10, v2.0.21).
Lähdeet:
http://sourceforge.net/projects/phpbb/files/phpBB%202/
http://www.aspalsta.net/docs/CHANGELOG.html
http://www.kapsi.fi/tiedotteet/#376

Toivottavasti aspalstan ylläpitäjä (http://www.aspalsta.net/profile.php?mode=viewprofile&u=986) päivittää foorumin pian..

Tiedotus

Minä en ole rekisteröitynyt, enkä rekisteröidy kuolleen elavan foorumille (aspergerinfo.foorumi.org) jossa hän näyttää kirjoittelevan itsensä kanssa monilla erinimerkeillä (kuten esim. Suomi24 Autismi foorumilla).

En tiedä miksi, mutta jostain syystä hän on ottanut minun nimimerkkini (HoodedShadow) omaan käyttöönsä omalla foorumillaan. Hänellä on varmaan jotain minua vastaan enkä tiedä miksi näin on.

Kaikki viestit mitä kirjoitetaan nimimerkillä HoodedShadow osoitteessa aspergerinfo.foorumi.org ovat kuolleen elavan kirjoittamia, eikä minulla ole mitään käyttäjätunnusta tai pääsyä tai mitään tekemistä edes koko foorumin kanssa.

Työkokeilu

Olin kuukauden ajan työkokeilussa (työelämävalmennus) eräässä kierrätyskeskuksessa, jossa työtehtäväni oli elektroniikka romun purku ja lajittelu.
Vaikka teinkin lyhyitä päiviä suurin ongelmani oli se etten osannut pitää taukoja tai syödä mitään taoilla. En myöskään syönyt ennen työpäiviä ollenkaan.
Toiseksi suurin ongelma oli se, etten osannut pyytää apua missään asiassa ja jouduin käyttämään koko kuukauden vääriä työkaluja mitkä hidastivat ja hankaloittivat työskentelyäni. Työkalut saattoivat vähän vaurioitua, koska käytin niitä väärin, että saisin niillä työt tehtyä.

En koskaan puhunut kenellekkään mitään, paitsi tietysti vastailin kysymyksiin jos joku jotain kysyin, ainakin silloin jos huomasin, että minulle puhuttiin. Olin joskus aika keskittynyt työhön, jolloin en saattanut huomata, että joku puhuisi minulle.
Istuin aina naama seinäänpäin, etten nähnyt ketään muita ja etteivät he voineet siten minua häiritä, että olisin heitä katsonut tai mitä he tekevät. Kerran joku sanoi minulle, ettei minun aina tarvitse istua siinä samassa pyödässä vaan voisin istua muuallakin kun työvuorot joskus menevät silleen, että jossain muualla olisi tilaa istua myös. Hän myös ehdotti, että istuisin naama muihinpäin, että voisin keskustellakin tai jotain sen tapaista, en muista enää mitä hän sanoi kun olin tekemässä jotain samalla kun hän puhui minulle. Mutta en koskaan kääntynyt toisinpäin tai istunut muualle. En tiedä olisiko se häirinnyt minua jos olisin muita nähnyt tai katsellut.

Vaikka työpaikka olikin aika meluisa totuin siihen aika nopeasti, tai sitten vain tein niin keskittyneesti töitä, että unohdin jo koko melun. Mutta toivoisin löytäväni joskus hiljaisen työpaikan jostain, tosin en tiedä voinko koskaan tehdä töitä, ainakaan kokopäiväistä työtä.

Täytesanat

Miksi ihmiset käyttävät turhia täytesanoja? Tänään kysyin jotain ja vastaus sisälsi todella monta täytesanaa mikä teki asian muistamisesta todella hankalaa, jos lauseen jossa oli täytesanoja sijaan olisi sanottu asia1, asia2, asia3 ilman lausetta listan oloisesti olisin muistanut sen paremmin..

Käyttääköhän assit vähemmän täytesanoja kuin muut, koska assit yleensä puhuvat vain asiaa eivätkä muita turhia siinä rupea sanomaan? Tosin en itse tiedä kuinka paljon käytän täytesanoja vai käytänkö ollenkaan.

Harjoitus tekee mestarin?

Tänään työhaastattelussa ihmettelin miten pystyin niin hyvin puhumaan ja jopa kysymään jotain pelkästään kysymyksiin vastamisen sijasta. Jopa vitsinkin pystyin sanomaan..
Olen lähiaikoina ollut paljon erään ihmisen seurassa ja melkein tottunut puhumaan paljon.. Tai ainakin enemmän kuin “normaalisti”, voisikohan se johtua siitä?

Tosin vieläkin monta kertaa en tiennyt milloin olisi pitänyt sanoa jotain tai vastata johonkin kysymykseen ja monta kertaa jäin vain tuijottamaan johonkin muualle kuin ihmisiin ja mietin, että pitäisikö minun nyt sanoa jotain vai.. Ja varmaan piti kun sitä hiljaisuutta aina kesti 1-5 minuuttia kun olisivat odottaneet, että olisin vastannut tai sanonut jotain.

Enkä osannut korjata väärinymmäryksiä mitä olisi pitänyt, koska en osaa niitä sosiaalisia tilanteita yhtään.